Ricardo van der Knaap

Ricardo van der Knaap is een ervaren fysiotherapeut en Master Sportfysiotherapeut, gespecialiseerd in de behandeling van sportblessures en gerelateerde aandoeningen. Als locatiemanager van de praktijk in Wateringen combineert Ricardo zijn klinische expertise met leidinggevende vaardigheden om hoogwaardige zorg te bieden aan zijn patiënten. Ricardo verzorgt ook verschillende sportspreekuren en heeft diepgaande kennis van sportgerelateerde blessures en de beste methoden voor revalidatie en preventie.

Specialisaties

Sportblessures: Ricardo is gespecialiseerd in de behandeling van sportblessures, variërend van acute verwondingen tot chronische overbelastingsproblemen. Hij begrijpt de unieke eisen en uitdagingen van atleten en werkt nauw samen met hen om op maat gemaakte revalidatieprogramma's te ontwikkelen die hen helpen om snel en veilig terug te keren naar hun sport.

Schouderklachten: Schouderklachten zijn veelvoorkomende problemen bij zowel sporters als niet-sporters. Ricardo heeft uitgebreide ervaring in de diagnose en behandeling van schouderaandoeningen, waaronder rotator cuff letsels, schouderinstabiliteit en impingement syndroom. Met een combinatie van manuele therapie, oefentherapie en advies helpt hij zijn patiënten om pijn te verminderen en de functionaliteit van de schouder te herstellen.

Knierevalidatie: Knieblessures kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven en sportprestaties. Ricardo biedt gespecialiseerde knierevalidatie, gericht op herstel na blessures zoals meniscusletsels, kruisbandrupturen en patellofemorale pijnsyndroom. Door gebruik te maken van geavanceerde revalidatietechnieken en een stapsgewijze aanpak, helpt hij zijn patiënten om kracht, stabiliteit en mobiliteit van de knie te herwinnen.

Dry Needling: Ricardo is gecertificeerd in dry needling, een effectieve behandelmethode voor het verlichten van spierpijn en spanning. Door het inbrengen van dunne naalden in de triggerpoints van de spieren, kan hij spierspanning verminderen en pijn verlichten, wat bijdraagt aan een sneller herstel en betere functionaliteit.

Echodiagnostiek: Met expertise in echodiagnostiek kan Ricardo nauwkeurige diagnoses stellen van verschillende aandoeningen. Echografie biedt gedetailleerde beelden van spieren, pezen en gewrichten, waardoor hij gerichte behandelingsstrategieën kan ontwikkelen. Deze technologie helpt bij het monitoren van de voortgang van de behandeling en het aanpassen van de therapie indien nodig.

Locatie

Ricardo van der Knaap is de locatiemanager van de praktijk in Wateringen, waar hij een professionele en ondersteunende omgeving biedt voor zijn patiënten.

Wateringen

Sport- fysiotherapeut

BIG: 19914537504

Maak kennis met ons team

Corné van Geest

Fysiotherapeut, IAS sportfysiotherapeut en echografist

Arthur Hofland

Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, weerbaarheidstrainer en sociaal wetenschapper.

Jacqueline Spruijt

Fysio-manueel therapeut en Oedeemtherapeut

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Wietske van der Lans-Vreugdenhil

Fysio-manueel therapeut

Patricia Bol

Fysio-manueel therapeut

Ricardo van der Knaap

Sport- fysiotherapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut

Maurice Harder

Fysio-manueel therapeut, sportfysiotherapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut

Jasper Kouwenberg

Fysiotherapeut (oncologie fysiotherapeut in opleiding)

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)

Kaëlig Morsdorf

Sportinstructeur (fysiotherapeut in opleiding)

Annet

Leefstijlcoach in opleiding