Esther Hofstra-van der Knaap

Esther Hofstra-van der Knaap is een ervaren en veelzijdige fysiotherapeut met een diepgaande expertise in verschillende specialisaties. Als Master of Health en gecertificeerd Flexchair®-specialist, combineert Esther wetenschappelijke kennis met praktische vaardigheden om haar patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Daarnaast is ze een ervaren Pilates-instructeur, wat haar behandelingen een extra dimensie geeft van kracht en flexibiliteit.

Specialisaties

Dry Needling: Esther is gespecialiseerd in dry needling, een effectieve behandelmethode voor spierpijn en stijfheid. Door het inbrengen van dunne naalden in de triggerpoints van de spieren, helpt ze spierspanning te verminderen en pijnklachten te verlichten. Deze techniek is bijzonder nuttig bij de behandeling van chronische pijnklachten en spiergerelateerde problemen.

Schouder-, Rug- en Nekklachten: Met uitgebreide ervaring in de behandeling van schouder-, rug- en nekklachten, biedt Esther gerichte en effectieve therapieën voor deze veelvoorkomende problemen. Of het nu gaat om acute pijn of chronische klachten, zij ontwikkelt individuele behandelplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van haar patiënten. Haar diepgaande kennis van de anatomie en fysiologie van deze gebieden stelt haar in staat om de oorzaak van de pijn aan te pakken en langdurige verlichting te bieden.

Flexchair®-Specialist: Als gecertificeerd Flexchair®-specialist maakt Esther gebruik van innovatieve technieken om de houding en balans van haar patiënten te verbeteren. De Flexchair® is een geavanceerd hulpmiddel welke helpt bij het trainen van de rompspieren, wat essentieel is voor een goede lichaamshouding en het voorkomen van rugklachten. Door het integreren van deze technologie in haar behandelingen, helpt Esther haar patiënten om hun core stability en algehele mobiliteit te verbeteren.

Pilates Instructeur: Naast haar expertise in fysiotherapie is Esther ook een gecertificeerde Pilates-instructeur. Pilates is een uitstekende methode om flexibiliteit, kracht en balans te verbeteren. Het is vooral nuttig bij de revalidatie van blessures en het voorkomen van toekomstige problemen. Esther’s Pilates-lessen zijn geschikt voor mensen van alle niveaus en worden aangepast aan de individuele behoeften van haar patiënten, waardoor ze een veilige en effectieve workout ervaren.

Locatie

Esther is werkzaam in onze praktijk in Wateringen.

Wateringen

Fysio-manueel therapeut

BIG: 39908834704

Maak kennis met ons team

Corné van Geest

Fysiotherapeut, IAS sportfysiotherapeut en echografist

Arthur Hofland

Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, weerbaarheidstrainer en sociaal wetenschapper.

Jacqueline Spruijt

Fysio-manueel therapeut en Oedeemtherapeut

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Wietske van der Lans-Vreugdenhil

Fysio-manueel therapeut

Patricia Bol

Fysio-manueel therapeut

Ricardo van der Knaap

Sport- fysiotherapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut

Maurice Harder

Fysio-manueel therapeut, sportfysiotherapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut

Jasper Kouwenberg

Fysiotherapeut (oncologie fysiotherapeut in opleiding)

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)

Kaëlig Morsdorf

Sportinstructeur (fysiotherapeut in opleiding)

Annet

Leefstijlcoach in opleiding