Hoofdpijn en Nekpijn

Wat is hoofdpijn en nekpijn?

Hoofdpijn en nekpijn zijn veelvoorkomende klachten die vaak gepaard gaan met stijfheid of beperkte beweeglijkheid van de nek. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, zoals (spier)spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn, migraine en inspanningshoofdpijn. De ernst varieert van mild tot ernstig en kan het dagelijks leven flink verstoren. Onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten analyseren je klachten en bieden verlichting.

Behandeling voor hoofdpijn en nekpijn

Bij ons ben je in goede handen. Ons deskundige team analyseert je hoofdpijn en de oorzaken, en stelt een gericht behandelplan op. Dit plan, gebaseerd op een grondige intake en onderzoek, kan bestaan uit voorlichting, houdingsinstructies, massage, oefeningen, gerichte training en specifieke technieken zoals dry needling of manuele therapie. Via de mijnzorgapp krijg je toegang tot je afspraken, oefeningen en schema's.

Oorzaken van hoofdpijn en nekpijn

Hoofdpijn en nekpijn kunnen ontstaan door trauma, zoals een val of botsing, wat leidt tot spierspanning en pijn. Ook eenzijdige (werk)houdingen, stress en overbelasting kunnen bijdragen. Soms herstelt de klacht niet vanzelf en is professionele hulp nodig.

Zelfhulp bij hoofdpijn en nekpijn

Bij milde klachten hoef je niet meteen naar een fysiotherapeut. Volg enkele leefregels: vermijd langdurig zitten of tillen, wissel regelmatig van houding en beweeg meer, bijvoorbeeld door te wandelen. Probeer stress en spanning zoveel mogelijk te vermijden.

Wanneer contact opnemen?

Als je nek slecht beweeglijk is, of als de pijn aanhoudt of terugkeert, maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Ons ervaren team staat klaar om je klachten effectief aan te pakken en je levenskwaliteit te verbeteren.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij hoofdpijn en nekpijn?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor hoofdpijn en nekpijn

Onze hoofdpijn en nekpijn specialisten

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Wietske van der Lans-Vreugdenhil

Fysio-manueel therapeut

Patricia Bol

Fysio-manueel therapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut

Maurice Harder

Fysio-manueel therapeut, sportfysiotherapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)