Wat is Kniepijn?

De knie is een fascinerend gewricht, bestaande uit een complex samenspel van kapsel, banden, menisci, kruisbanden en een knieschijf. Dit alles maakt het mogelijk om te wandelen, fietsen, traplopen en zwemmen. Door deze veelzijdigheid is de knie echter ook kwetsbaar, waardoor pijn en ongemak kunnen ontstaan als het gewricht minder goed functioneert. Dit kan gebeuren door letsel, overbelasting of veroudering.

Kan ik voor Kniepijn worden Behandeld?

Ja, absoluut. Knieklachten komen vaak voor en ons team heeft veel ervaring in de behandeling ervan. Tijdens de intake, waarbij we uw digitale intakeformulier al hebben doorgenomen, stellen we een gericht behandelplan op, gebaseerd op een grondige anamnese en onderzoek. Vaak maken we gebruik van echodiagnostiek om de ernst van het letsel beter in kaart te brengen. Dit leidt tot een behandelplan op maat, dat kan bestaan uit voorlichting, houdingsinstructies, massage, rek- en strekoefeningen, gerichte training, en indien nodig specifieke technieken zoals dry needling of manuele therapie. Bovendien bieden we ondersteuning via de MijnZorgApp, waar u afspraken, oefeningen en schema's kunt raadplegen.

Hoe Ontstaat Kniepijn?

Kniepijn kan door verschillende oorzaken ontstaan:

  • Letsel: Sporten kunnen de knie zwaar belasten, wat leidt tot knietrauma’s zoals meniscusletsel, kruisbandletsel of kraakbeenletsel. De therapeut helpt bij het vaststellen van de aard en ernst van het letsel en begeleidt het herstelproces.
  • Overbelasting: Overbelastingsklachten zoals runners knee, peesklachten of kraakbeenirritatie komen voor bij zowel sporters als niet-sporters. Dit type klachten ontstaat vaak door overtraining, eenzijdige belasting of onvoldoende rust.
  • Veroudering: Naarmate we ouder worden, kan het kraakbeen in het kniegewricht slijten, wat leidt tot verminderde belastbaarheid. Het is belangrijk om de knie met zorg te trainen om de fitheid te verbeteren.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Bij knietrauma is het essentieel om de aard en ernst van het letsel vast te stellen. Echodiagnostiek kan hierbij ondersteunen. Voor verder onderzoek werken we samen met de huisarts, sportarts of orthopeed.

Bij overbelastingsklachten of veroudering analyseren we de beweeglijkheid van het gewricht, spierlengtes, kracht en stabiliteit. We werken aan de zwakke schakels en stellen een op maat gemaakt trainingsprogramma op om u te begeleiden naar het hervatten van uw dagelijkse activiteiten.

Ons deskundige team staat klaar om u te helpen uw kniepijn effectief aan te pakken en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij kniepijn?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor kniepijn

Onze kniepijn specialisten

Corné van Geest

Fysiotherapeut, IAS sportfysiotherapeut en echografist

Ricardo van der Knaap

Sport- fysiotherapeut

Ben van der Valk

Fysio-manueel therapeut

Daniël van Holsteijn

Fysio-manueel therapeut