Schouder of Armpijn

Wat is Schouder- of Armpijn?

Schouder- of armpijn is een ongemak in het schoudergebied dat kan variëren van mild tot ernstig. De klachten kunnen optreden tijdens inspannende activiteiten zoals sporten, tillen of reiken, maar ook bij eenvoudige handelingen zoals zitten of liggen.

Kan ik voor Schouder- of Armpijn worden Behandeld?

Ja, bij ons bent u aan het juiste adres. Ons deskundige team is gespecialiseerd in schouder- en armklachten en biedt een op maat gemaakte aanpak. Tijdens de intake, waarbij we uw digitale intakeformulier hebben doorgenomen, stellen we een behandelplan op gebaseerd op een grondige anamnese en onderzoek. Vaak gebruiken we echodiagnostiek om de oorzaak van de klachten nauwkeuriger te bepalen. Het behandelplan kan bestaan uit voorlichting, houdingsinstructies, massage, rek- en strekoefeningen, gerichte training, en indien nodig, specifieke technieken zoals dry needling of manuele therapie. Via de MijnZorgApp kunt u bovendien uw afspraken, oefeningen en schema's raadplegen.

Hoe Ontstaat Schouder- of Armpijn?

Schouder- of armpijn komt voor bij ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking en kan verschillende oorzaken hebben. Beschadigingen aan spieren, pezen, kapsel of ligamenten door letsel zijn veelvoorkomende oorzaken. Daarnaast kunnen klachten ontstaan door stijfheid van het gewricht, zoals bij slijtage of een frozen shoulder. Overmatig gebruik van de schouder bij sporten of werk is ook een veelvoorkomende oorzaak.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Bij milde schouder- of armpijn kan herstel binnen enkele dagen optreden. Het is belangrijk om relatieve rust te houden en provocerende houdingen of bewegingen te vermijden, maar totale rust moet worden vermeden om een frozen shoulder te voorkomen. Als de pijn intensiever is of de klachten niet verbeteren met relatieve rust, is het raadzaam contact op te nemen met een van onze fysiotherapeuten. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen uw schouder- of armpijn effectief aan te pakken en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij schouder of armpijn?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor schouder of armpijn

Onze schouder of armpijn specialisten

Corné van Geest

Fysiotherapeut, IAS sportfysiotherapeut en echografist

Ricardo van der Knaap

Sport- fysiotherapeut