Waar Werkt Echografie Voor?

Echografie is een nieuwe specialisatie binnen de fysiotherapie, bedoeld om betere diagnoses te stellen. Na een intensieve vervolgopleiding zijn enkele van onze fysiotherapeuten in staat om echobeelden te maken en te beoordelen. Door het maken van een echo kunnen we de structuur die is beschadigd (pees, band, spier of slijmbeurs) beoordelen, maar ook de ernst van de beschadiging. Het resultaat van de echodiagnostiek is dat de uitgangssituatie helder is, waardoor een op maat gericht behandelplan kan worden opgesteld.

Onze Aanpak

Tijdens de eerste afspraak krijgt u een fysiotherapeutische intake, een lichamelijk onderzoek en een echo. Het apparaat dat we gebruiken is vergelijkbaar met dat van een verloskundige, maar wij gebruiken een andere behandelkop (probe). Direct aansluitend krijgt u een lichamelijk onderzoek en bespreken we met u onze conclusies en bevindingen. Dit alles komt samen in het behandelplan.

Behandelplan

In dit behandelplan komt naar voren wat u als patiënt kunt doen en wat wij kunnen bijdragen aan het herstel. Voorbeelden van behandelvormen zijn massage, rekoefeningen, taping, maar ook conditie-, kracht- of balansoefeningen. In sommige gevallen zijn specifiekere onderzoeks- of behandelvormen nodig zoals echodiagnostiek, manuele therapie of dry needling. De therapeut geeft de eerste keer ook aan hoelang hij verwacht dat uw klacht en de behandeling zullen duren. De intake duurt ongeveer een half uur. Het liefst geven we direct aansluitend ook de behandeling, deze duurt 45-60 minuten.

Heb Ik een Verwijzing Nodig?

In principe is een verwijzing niet nodig, tenzij uw basisverzekering dit vereist voor vergoeding. Voor behandelingen aan huis vragen we echter wel een verwijzing van uw huisarts of specialist.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Echodiagnostiek is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw polis. We hebben overeenkomsten met bijna alle verzekeraars. Let op dat sommige uitzonderingen gelden, zoals vergoedingen vanuit de basisverzekering voor bepaalde aandoeningen of na een operatie. Bij kinderen onder 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen altijd vergoed.

Interesse in echografie?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Klachten voor echografie

- geen pagina's gevonden -

Onze echografie specialisten

Corné van Geest

Fysiotherapeut, IAS sportfysiotherapeut en echografist

Ricardo van der Knaap

Sport- fysiotherapeut