Hartklachten

Wat zijn Hartklachten?

Hartklachten verwijzen naar symptomen of aandoeningen die verband houden met het hart, variërend van milde ongemakken zoals ritmestoornissen en lichte vernauwingen tot ernstige medische noodgevallen. Bij ernstige en acute gevallen dient u direct contact op te nemen met 112, uw huisarts, of cardioloog. Voor herstel na een ingreep of om fitter te worden, kan een gespecialiseerd fysiotherapeut helpen.

Kan ik voor Hartklachten worden Behandeld?

Ja, hartrevalidatie is bewezen effectief om weer vertrouwen in uw lichaam te krijgen en een actieve levenshouding te hervinden. Na een intensieve ingreep kan de cardioloog u doorverwijzen naar een gespecialiseerd revalidatiecentrum. Vaak kan de revalidatie ook dichter bij huis plaatsvinden. Tijdens de intake, waarin we uw digitale intakeformulier hebben doorgenomen, krijgt u een gericht behandelplan gebaseerd op een grondige anamnese en onderzoek. Het behandelplan kan elementen omvatten zoals voorlichting, cardiotraining, spiertraining, ontspanningsoefeningen en ademtraining. Regelmatig werken we samen met andere disciplines zoals diëtisten en ergotherapeuten om uw fitheid te verbeteren.

Hoe Ontstaan Hartklachten?

Hartklachten kunnen een familiaire aanleg hebben en komen in de Westerse samenleving veel voor door factoren zoals stress, ongezonde voeding, roken, hoge bloeddruk en diabetes. Deze factoren kunnen leiden tot atherosclerose (verharding en vernauwing van de slagaders), wat gevaarlijk kan zijn voor de kransslagaders en de hartspier. Beschadiging van de hartspier kan leiden tot verminderde functie (hartfalen) en belast ook de hartkleppen en het ritme van het hart.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Bij het revalideren na hartklachten of het verbeteren van fitheid is het belangrijk om gezonde leefregels te volgen. Gezonde voeding, voldoende beweging en het beperken van stress zijn essentieel. Uw fysiotherapeut zal met u samenwerken om stappen te maken op dit vlak. Voor de intake is het nuttig om zoveel mogelijk medische informatie over uw harttoestand te verstrekken. In de trainingszaal stellen we een verantwoord programma samen gericht op meer kwaliteit van leven en geluk.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij hartklachten?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor hartklachten

Onze hartklachten specialisten

Arthur Hofland

Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, sportfysiotherapeut, weerbaarheidstrainer en sociaal wetenschapper.

Kim Lobbia

Fysiotherapeut (manueeltherapeut in opleiding)