Wat is Bekkenpijn?

Bekkenpijn is een pijn in de regio van de lage rug en het bekken, die soms ook uitstraalt naar de benen. Aangezien de pijnklachten zich in een gebied bevinden waar grote krachten vrijkomen, kunnen de klachten en de mate van hinder in het dagelijks leven aanzienlijk zijn.

Kan ik voor Bekkenpijn worden Behandeld?

Ja, zeker! Ons deskundige team, gespecialiseerd in bekkenklachten, biedt een op maat gemaakte aanpak. Tijdens de intake, waarbij we uw digitale intakeformulier al hebben doorgenomen, krijgt u een behandelplan op basis van een grondige anamnese en onderzoek. Dit plan kan verschillende elementen omvatten, zoals voorlichting, houdingsinstructies, massage, rek- en strekoefeningen, gerichte training, en indien nodig, specifieke technieken zoals dry needling of manuele therapie. Bovendien bieden we ondersteuning via de mijnzorgapp, waar u uw afspraken, oefeningen en schema's kunt raadplegen wanneer u maar wilt.

Hoe Ontstaat Bekkenpijn?

Bekkenpijn ontstaat vaak door een dysbalans tussen mobiliteit, spierspanning en de samenwerking van spieren. Als een goede balans ontbreekt, kunnen klachten ontstaan. Dit gebeurt vaak bij mensen die intensief sporten of eenzijdig bewegen, maar ook tijdens of na de zwangerschap is dit een bekende klachtenregio.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Bij bekkenpijn is het belangrijk om inzicht te krijgen in uw klachtenpatroon. Door na te gaan welke activiteiten de klachten uitlokken, kunt u aanpassingen doen in uw dagelijkse activiteiten. Als dit lastig is of als u veel beperkingen of pijn ervaart, is het raadzaam om hulp in te schakelen en een afspraak voor een intakegesprek in te plannen. Ons ervaren team staat klaar om u te helpen uw bekkenpijn effectief aan te pakken en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij bekkenpijn?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor bekkenpijn

Onze bekkenpijn specialisten

Esther Hofstra-van der Knaap

Fysio-manueel therapeut

Wietske van der Lans-Vreugdenhil

Fysio-manueel therapeut

Liset van der Hout-Verbeek

Fysio-manueel therapeut