• header-full-1.jpg
  • header-full-2.jpg
  • header-full-3.jpg

Hofland-Van Geest behoort vanaf 2012 tot het Flexchair® specialisten netwerk van Veldon®. Veldon® is een landelijk netwerk van gecertificeerde paramedici die bewegingsanalyses maken van onder andere de lage rug en het bekken op spierniveau.

Rug check
Directe feedback en statistieken geven inzicht in het test- en trainingsresultaat. Klachten gerelateerd aan coördinatie en stabiliteit worden effectief behandeld of kunnen worden voorkomen. De toepassingsgebieden liggen zowel binnen de paramedische praktijk als in sport- en bedrijfsleven.

Afnemen van de Persoonlijke Actieve Rug Test (PAR test).
Bij de therapeut wordt een zogenaamde PAR-test afgenomen. Een bewegingsanalyse van onder andere de lage rug en het bekken op spierniveau. Op een beeldscherm worden directe feedback en statistieken weergegeven die inzicht in het test- en trainingsresultaat geven. Klachten gerelateerd aan coördinatie en stabiliteit worden effectief behandeld of kunnen worden voorkomen. De PAR-test bestaat uit een 5-tal oefeningen en een spelvorm. Totale effectieve testtijd is 13,5 minuten.
 
Persoonlijk trainingsschema op de Flexchair®
Met een persoonlijk trainingsschema wordt op de Flexchair® getraind met als doel de stabiliteit en coördinatie van het bekken en lage rug verbeteren. Daarnaast wordt ook het aannemen en volhouden van een adequate houding bevorderd. Binnen 3 weken wordt er al resultaat geboekt. Elke deelnemer kan thuis zijn eigen gegevens uit de database terughalen.

Sport consult
De Flexchair® verbeterd de romp coördinatie en stabiliteit door het inzichtelijk maken en bijsturen van spieractiviteit in bekken en lage rug. Verantwoord beweeggedrag zorgt voor minimaal energieverbruik en maximaal resultaat. Als sporter kunt u uw prestaties en tijden verbeteren!

Bedrijfsconsult
De bedrijfsconsult(en) zijn gericht op het voorkomen van verzuim. Met behulp van de Flexchair® worden de werknemers zich bewust van hun houding en stabiliteit van de romp.

 

Nek revalidatie
De Cervicaal Trainer bestaat uit een verstelbare hoofdband. Op deze hoofdband zit aan de bovenzijde een sensor bevestigd. Deze sensor meet posities in voor/achterwaartse, in links/rechtse en in rotatoire bewegingen. Met deze bewegingen kan het beweeggedrag van de nek inzichtelijk worden. De sensor kan worden afgesteld op gevoeligheid, de zogenaamde sensorcorrectiefactor. In globale mate kan worden bepaald waar bewegingen plaats vinden, hoog, midden of laag in de nek.

De uitslagen van deze trajecten, inclusief de afwijkingen, worden na elke oefening weergegeven en kunnen worden opgeslagen op de databank. Afwijkingen in beweeggedrag worden aan de hand van de resultaten besproken en gecorrigeerd. Deze bewegingen kunnen eventueel geleid actief worden bijgestuurd door de therapeut. De individuele resultaten, gebaseerd op deze feedback training, zijn transparant, inzichtelijk en positief.

Cervicale stoornissen in beweeggedrag op basis van coördinatie en stabiliteit vormen de indicatie voor het behandelen middels de Cervicale Trainer. Vaak zijn enkele behandelingen al voldoende om patiënten die zet te geven die zij nodig hebben om weer beter te gaan functioneren. Ook hier geldt het uitgangspunt: "minimale energie, maximaal resultaat".

U kunt telefonisch (0174 - 20 00 20) een afspraak maken voor de Flexchair met Esther Hofstra-van der Knaap.
Meer informatie over Veldon kunt u hier vinden.