Waar werkt ergotherapie voor?

Thuis betere functioneren. Daar draait het om bij ergotherapie. Denk hierbij om beter het huishouden te doen, makkelijker in en om het huis bewegen of bij het uitvoeren van je werk of hobby’s. Om te kijken wat de beste oplossing is, komt de ergotherapeut vaak bij u thuis langs. Soms ziet de ergotherapeurt dat er extra hulpmiddelen of aanpassingen nodig zijn en vraagt deze dan aan.  Je kunt gebruik maken van ergotherapie na verwijzing van de huisarts, maar ook direct contact opnemen met de praktijk.

Onze Aanpak

Tijdens de eerste afspraak krijgt u een ergotherapeutische intake. Bij voorkeur komt de ergotherapeut hiervoor bij u thuis langs. In deze intake bespreekt u aan wat u graag wilt bereiken. De ergotherapeut geeft aan wat de mogelijkheden zijn en maakt een behandelplan.

Behandelplan

In dit behandelplan komt naar voren wat nu niet zo goed lukt in de thuissituatie. In sommige gevallen betekent dat er inzicht moet worden gekregen in hoe u de energie van uw lijf beter kan gebruiken. In andere gevallen gaat u trainen (handfunctie of trainen met de scootmobiel. In het behandelplan kan ook worden opgenomen dat de ergotherapeut aanpassingen in huis regelt. Denk hierbij aan traplift, aangepast bestek of aanpassingen van toilet of douche.  De intake en vervolgbehandelingen duren ongeveer een uur.

Heb ik een Verwijzing Nodig?

Een verwijzing voor de ergotherapeut is niet nodig.

Veel gestelde vragen

Wordt leefstijlcoaching vergoed door mijn verzekeraar?

Leefstijlcoaching wordt (nog) niet vergoed door een zorgverzerkeraar. De kosten zijn dus voor eigen rekening. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

De GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Over dit programma wordt GEEN eigen risico gerekend. U hoeft hier dus geen kosten voor te maken. Wel is het van belang dat u gemotiveerd bent om het hele traject af te maken.

Interesse in ergotherapie?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Klachten voor ergotherapie

- geen pagina's gevonden -

Onze ergotherapie specialisten