Ergotherapie: ook in onze praktijk

Fysiotherapiepraktijk breidt het zorgaanbod uit met ergotherapie. 

Fysiotherapiepraktijk Hofland-Van Geest gaat het aanbod aan zorg uitbreiden met ergotherapie. Met deze uitbreiding kunnen patiënten nog beter worden geholpen met complexere zorgvragen.

Ergotherapie is een gespecialiseerd vakgebied dat zich richt op het verbeteren van het dagelijkse functioneren van patiënten. Zo kunt u bijvoorbeeld problemen hebben bij huishoudelijke taken, bij het verplaatsen in of om het huis of bij het uitvoeren van bijvoorbeeld uw hobby's. Dan helpt de ergotherapeut met aanpassingen in huis of met het veilig gebruiken van loophulpmiddelen. Ook kan de ergotherapeut ingeschakeld worden bij aandoeningen als COVID, hartfalen of oncologische behandelingen. U leert dan onder andere om efficiënter om te gaan met een beperkte hoeveelheid aan energie. 

Patiënten die gebruik willen maken van deze ergotherapie, komen vaak via een verwijzing huisarts, maar kunnen ook direct terecht bij Kim van der Lelij- van Vliet. De Westlandse is al meerdere jaren actief als ergotherapeut en wil deze ervaring nu ook in de regio Westland inzetten. “Ergotherapie is nog niet zo bekend, maar heeft vele voordelen. De behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering en daarom is ergotherapie laagdrempelig. Soms ontvang ik patiënten in de praktijk, maar heel vaak kom ik aan huis bij de patiënt. Sowieso doe ik dit altijd in nauwe samenwerking met de huisarts of de fysiotherapeut”, aldus Kim. 

Praktijkeigenaar Arthur Hofland is enthousiast over deze uitbreiding. “Patiënten blijven tegenwoordig langer thuis wonen en hebben vaker meerdere problemen. Door nu zowel fysiotherapie als ergotherapie aan te bieden, kunnen we veel beter inspelen op de behoefte van de patiënt".  
 
Met deze nieuwe uitbreiding verbetert de fysiotherapiepraktijk Hofland-Van Geest het welzijn van de patiënten en bereidt het zich verder voor op de toekomst. Voor vragen kunt u ons bellen op nummer 0174 -20 00 20.

Terug naar overzicht