Hand- en Polspijn

Wat is Hand- en Polspijn?

Hand- en polspijn kan doorstralen naar de onderarm en is vaak een vervelende klacht, omdat de hand en pols bij veel dagelijkse activiteiten betrokken zijn. Naast pijn kunnen er symptomen optreden zoals zwelling, tintelingen en stijfheid.

Kan ik voor Hand- en Polspijn worden Behandeld?

Ja, u bent bij ons aan het juiste adres. De hand- en polsregio is anatomisch complex, en ons team heeft therapeuten met speciale expertise in dit gebied. Tijdens de intake, waarbij we uw digitale intakeformulier hebben doorgenomen, stellen we een behandelplan op gebaseerd op een grondige anamnese en onderzoek. Dit plan kan voorlichting, houdingsinstructies, massage, rek- en strekoefeningen, gerichte training, en indien nodig, technieken zoals dry needling of manuele therapie omvatten. Via de MijnZorgApp krijgt u bovendien toegang tot uw afspraken, oefeningen en schema's.

Hoe Ontstaat Hand- en Polspijn?

Hand- en polspijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting of herhaalde stress door activiteiten als typen, sporten of handmatig werk. Letsels zoals verstuikingen, fracturen of gewrichtsproblemen kunnen ook de oorzaak zijn. Daarnaast kunnen artrose (verslechterde kwaliteit van kraakbeen) of tendinitis (peesonsteking) leiden tot pijnklachten. Een zenuwbetrokkenheid zoals het carpaal tunnel syndroom komt eveneens regelmatig voor.

Wat kan ik Zelf Doen en Wanneer moet ik Contact Opnemen?

Bij onduidelijkheid over de aard van de klachten, de oorzaak of bij uitblijvend herstel, is het belangrijk om contact op te nemen. In sommige gevallen is een gerichte verwijzing naar een hand- en polsfysiotherapeut noodzakelijk, bijvoorbeeld voor het aanmeten van braces of spalken. Ons team staat klaar om u te helpen met gespecialiseerde zorg voor uw hand- en polspijn.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Wil je informatie of je aanmelden dan kan dat via de secretaresse. Zij is tussen 08.30 en 16.30 bereikbaar op 0174-20 00 20. Uiteraard kan je ook bij ons langskomen via het sturen van een mail of via de link hieronder. Bij het maken van de afspraak krijg je een aantal vragen via de mail toegestuurd die een globale indruk geven over de aard en ernst van de klachten. Daarnaast krijg je ook een afspraakbevestiging en een link waarmee je mijn zorgapp kan installeren. Dit is een app die herinnert aan de afspraken, maar ook een middel waarin bijvoorbeeld je huiswerkoefenschema wordt weergegeven.

Wat neem ik mee?

De eerste keer neem je een paspoort, rijbewijs of id-kaart mee ter identificatie en een handdoek.

Wat doe ik als ik niet kan?

Als een gemaakte afspraak niet kan worden nagekomen verwachten we een tijdige afmelding. Tot 24 uur voorafgaande aan de afspraak zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de afmelding daarna gebeurt, wordt 75% van het bedrag doorberekend aan de patiënt zelf.

Wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars behalve Caresq (Verzorgt de zorginkoop voor verzekerden van EUCARE, de risicodrager voor de zorgverzekering van Aevitae (UZOVI 3360))

Hulp bij hand- en polspijn?

Neem nu contact met ons op:

Bel ons
(ma-vr 08.30 - 17.30)

Of stuur ons een bericht
Wij nemen z.s.m. contact met je op.
* verplichte velden

Therapieën voor hand- en polspijn

Onze hand- en polspijn specialisten

Maurice Harder

Fysio-manueel therapeut, sportfysiotherapeut