• header-full-1.jpg
  • header-full-2.jpg
  • header-full-3.jpg

Diabetes II

Beweging & voeding 

De positieve invloed van sportief bewegen en goede voeding bij diabetes type II is wetenschappelijk bewezen. De resultaten zijn zo goed dat zelfs medicatiegebruik bij veel mensen met diabetes type II kan worden verminderd of gestopt. Toch is dit bij diabetes II niet vanzelfsprekend. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Zo verandert de bloedsuikerspiegel bij sportief bewegen en dit dient uiteraard goed met elkaar te worden afgestemd. Daarnaast zijn bijkomende aandoeningen zoals overgewicht (obesitas), vaatproblematiek of een zekere mate van bewegingsangst redenen voor een maatwerk trainingsprogramma.

Maatwerk

Bij Hofland-Van Geest Sportbegeleiding kunt u terecht voor een maatwerk trainingsprogramma bij diabetes II. U start met een intake, waarin we uw wensen, het trainingsdoel en de medische bijkomende problemen vaststellen. Tevens worden er een aantal fysieke metingen uitgevoerd zoals lengte, gewicht, BMI, bloeddruk en conditie. Aan de hand van deze resultaten wordt met u het trainingsadvies besproken. 

Direct starten

Het maatwerkprogramma diabetes II kan op elk moment worden gestart. Na de intake start u het trainen met het speciaal voor u geschreven trainingsprogramma. Dit programma kent verschillende modules van 13 weken. Deze modules sluiten op elkaar aan en samen met u wordt besproken met welke module u start. Tussentijds en aan het einde van elke module worden de vorderingen gemeten en geëvalueerd.

Module A: U traint 3 maal per week waarvan 2 maal in een trainingsgroep met diabetes 1begeleiding van een fysiotherapeut op tijdstippen die u goed uitkomen. De derde maal traint u zelfstandig in de trainingszaal of met het speciale wandelkrachtprogramma.

Module B: U traint 3 maal per week waarvan 1 maal in een trainingsgroep met begeleiding van een fysiotherapeut op een tijdstip dat u goed uitkomt. De tweede en derde maal traint u zelfstandig in de trainingszaal of met het speciale wandelkrachtprogramma.

Module C: In deze onderhoudsmodule traint u 2 of 3 maal per week zelfstandig in de trainingszaal of met het speciale wandelkrachtprogramma.